Categorieën
Beveiliging WordPress

Geen ontkomen meer aan, jouw website heeft SSL nódig!

Al jaren ijvert Google om zoveel mogelijk percentage van alle websites op een beveiligde verbinding (SSL) te laten verlopen. Zo hebben ze de afgelopen periode steeds meer zichtbare wijzigingen doorgevoerd voor alle surfers op de hoogte te stellen.

Al jaren ijvert Google om zo’n groot mogelijk percentage van alle websites op een beveiligde verbinding (SSL) te laten verlopen. Zo hebben ze de afgelopen periode steeds meer zichtbare wijzigingen doorgevoerd voor alle surfers op de hoogte te stellen in hun software (Google Chrome).

In oktober vorig jaar kwam Google Chrome versie 62 uit. Zodra je een formulier wou invullen op een onbeveiligde verbinding, dan kwam er in de url balk ‘Niet Veilig’ voor. Een duidelijk statement dat je gegevens als leesbare tekst worden verstuurd naar de server. Lees: elke persoon die op dat moment op jouw netwerk trafiek afluisterd kan dus met gespecialiseerde software gewoon jouw wachtwoord en/of gegevens uitlezen.

Google Chrome anno 2017

Maar binnenkort gaan ze, in versie 68, nog een stap verder! Van zodra je een website opent en die nog loopt over HTTP, dan krijg je direct deze melding:

Google Chrome anno 2018

Waarom precies?

Waarom nu precies zo’n drama over HTTPS? Ik geef je 5 redenen waarom ook jouw website, net zoals eender welke andere website, dit nodig heeft.

 1. Vertrouwen.
  Een groen slotje waarbij Veilig staat geeft bezoekers en/of kopers op je webshop het nodige vertrouwen om bij jou een aankoop te doen of een contactformulier in te vullen.
 2. Beveiliging.
  Alles op het internet is onderhevig aan verschillende (geautomatiseerde) hackers en zeker als de verbinding niet geëncrypteerd is.
 3. Privacy van je gebruikers.
  Het beschermt de privacy van je bezoekers of klanten die op je site rondsurfen.
 4. Beter aanzien bij Google (ranking).
  Het is misschien één van de minder belangrijke SEO rankingsfactoren, maar wel één van de zovele. (bron)
 5. GDPR-noodzaak (‘nieuwe’ Europese wetgeving rond persoonsgegevens)
  Eén van de regels van de GDPR is dat je er alles aan doet om datalekken te verkomen. Je eigen website dan ook zo goed mogelijk beveiligen is de boodschap.

Gewoon doen

Een SSL certificaat installeren en je site omvormen naar HTTPS is al lang geen bijzaak meer. Kijk ook voor je start of je hosting geen integratie biedt met Let’s Encrypt, zo geniet je zelfs van een gratis SSL certificaat.

Ga dus snel aan de slag!

Door Jeroen

Jeroen focust zich op het bouwen, optimaliseren, onderhouden en hosten van WordPress websites met Sitefly.
Jeroenrotty.be is mijn persoonlijke blog, voor WordPress tips, tricks, tutorials en nieuws moet je op WPInfo.be zijn.

2 reacties op “Geen ontkomen meer aan, jouw website heeft SSL nódig!”

Hoi Jessica, bedankt voor je reactie. Ik heb het er niet over gehad, maar inderdaad, daar moet je ook de nodige wijzigingen achteraf doorvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *