Categorieën
Nieuws WordPress

Update: Verbeterde plugin repository

Na enkele jaren van programmering en vernieuwing is het dan eindelijk zo ver, WordPress toont zijn vernieuwde plugin repository.

Met z’n bijna 50 000 plugins werd het stilaan tijd om te vernieuwen, lees verder voor het resultaat.

Na enkele jaren van programmering en vernieuwing is het dan eindelijk zo ver, WordPress toont zijn vernieuwde plugin repository. Met z’n bijna 50 000 plugins werd het stilaan tijd om te vernieuwen, en zie hieronder een voorbeeld van het resultaat:

plugin-vernieuwing

Veel grote namen in de WordPress-community vinden het qua lay-out een achteruitgang ten opzichte van het tab-gebaseerd uiterlijk van voorheen, ook ik vind het minder overzichtelijk en om bij de juiste informatie te geraken, moet er meer geklikt worden… De juiste reden om het design te gaan vernieuwen kwam er sneller om het design van de homepage door te trekken.

Een goede, moderne vooruitgang dus. Maar er is meer, vooral achterliggend. Nu draait de ganse plugin-repo op WordPress zelf als vervanger voor bbPress. Door deze switch kunnen plugin ontwikkelaars meer zelf beheren en kunnen de reviewers meer gestroomlijnd reviewen. Het automatisch afwijzen van een plugin na 7 dagen is bij deze ook opgelost.

De admins hebben nu ook de mogelijkheid de slug ( de volledige url ) aan te passen, waar we in het verleden typfouten in vonden. Maar voor de gewone gebruiker is vooral het nieuwe algoritme de grote verbetering, er wordt veel beter gefilterd wanneer je een deel van, of de volledige naam van de plugin in geeft.

Update Na de eerste launch werd er zeer veel feedback uitgestuurd en in de meeste gevallen was het gemis van de tabs bovenaan de grootste ergernis. Net daarom hebben ze het terug geïntroduceerd. Je kunt snel terug naar de juiste informatie surfen, terwijl dat eerst onder elkaar stond.

wordpress-repository-tabs
Opnieuw tabs!

Door Jeroen

Jeroen focust zich op het bouwen, optimaliseren, onderhouden en hosten van WordPress websites met Sitefly.
Jeroenrotty.be is mijn persoonlijke blog, voor WordPress tips, tricks, tutorials en nieuws moet je op WPInfo.be zijn.

1 reactie op “Update: Verbeterde plugin repository”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *