Categorieën
Tutorials WordPress

Vind het thema (of plugin) achter iedere WordPress website

Vaak zie je een leuke website en wil je weten welk thema er achter schuilt. Ik leg je enkele mogelijkheden tot het achterhalen uit in deze blogpost.

Een spectaculaire website gezien waar je het uiterlijk graag ziet? De kans bestaat dat het een aangekocht thema is die we kunnen achterhalen. Eens we weten welk thema het is kun je het ook zelf gaan downloaden of kopen.

Eerst en vooral moeten we zeker zijn dat het WordPress website is. Dit kan ook op verschillende manieren;

1. Rechtsklik op een witruimte op de website. Kies voor ‘Paginabron weergeven’.

2. Als we hier een zoekopdracht uitvoeren (Ctrl+F of Cmd+F) en we zoeken op wp-content en we vinden zaken terug, dan kunnen we al stellen dat de website op WordPress draait.

3. Zoek je verder en bvb. op wp-content/themes dan zal je net na de slash de naam van het thema zien. Nu kan het natuurlijk dat het een childthema is van een aangekocht thema en die kan een unieke naam hebben.

4.Je kunt wel verder gaan zoeken en de style.css gaan openen.Als hier ‘ Template: naamthema ‘ staat, dan is dat de naam van het hoofdthema.

Een andere manier van aanpakken is de URL, bvb. https://jeroenrotty.be ingeven in een website die WordPress websites kan scannen op thema’s en plugins.

Ik som er enkele op:

Neem deze websites met een korreltje zout want ze vinden zeker niet iedere plugin terug. Bij sommige scans vind hij het exacte thema niet terug en kan je een andere website proberen.

Er zijn ook Chrome Extensies beschikbaar voor de geïntresseerden, hiermee gaat het iets vlugger want je moet niet extra naar een site surfen.

Door Jeroen

Jeroen focust zich op het bouwen, optimaliseren, onderhouden en hosten van WordPress websites met Sitefly.
Jeroenrotty.be is mijn persoonlijke blog, voor WordPress tips, tricks, tutorials en nieuws moet je op WPInfo.be zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *