Categorieën
WordPress

WordPress 4.8 release gepland op 8 Juni

Voor de gebruikers van het gratis WordPress.org pakket wordt de eerste grote update in 2017, versie 4.8, gepland op 8 Juni. Er word volop gewerkt aan de grote editor vernieuwingen onder de projectnaam Gutenberg. Maar er zitten nog enkele vernieuwingen aan te komen.

Voor de gebruikers van het gratis WordPress.org pakket wordt de eerste grote update in 2017, versie 4.8, gepland op 8 Juni. Er word volop gewerkt aan ondersteuning voor de grote editor vernieuwingen onder de projectnaam Gutenberg. Maar er zitten nog enkele andere leuke vernieuwingen aan te komen.

gutenberg-editor
Een preview van hoe de nieuwe editor er zal (kunnen) uitzien nadat het Gutenberg project volledig is afgewerkt en geïmplementeerd in WordPress core.

WordPress 4.8 wordt de eerste grote update van 2017. Hierin zitten enkele leuke verbeteringen en is volop gewerkt aan ondersteuning voor het Gutenberg project, die later zal worden geïntroduceerd. Een opsomming:

  • WYSIWYG editor in tekst widgets, een leuke toevoeging voor diegene die <html> niet meester zijn!
  • Nieuwe media-widgets, er wordt gewerkt aan een afbeeldings-widget, ook de tekst-widget wordt onderhanden genomen met meer opmaal functionaliteit.
  • De nieuwe TinyMCE aanpassingen m.b.t. inline elements en link boundaries, ook versie 4.6 van de editor komt eraan.
  • Nieuwe aanpassingen, hoe kan het ook anders, aan de Customizer waarbij meer opties voor de breedte van panelen en de sidebar.

Door Jeroen

Jeroen focust zich op het bouwen, optimaliseren, onderhouden en hosten van WordPress websites met Sitefly.
Jeroenrotty.be is mijn persoonlijke blog, voor WordPress tips, tricks, tutorials en nieuws moet je op WPInfo.be zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *