Factuursturen.be online facturatie, een aanrader!

Demo afbeelding dashboard in FactuurSturen.be

Toen ik van start ging als zelfstandige moest ik op zoek naar een programma of dienst waar ik facturen mee kan opstellen. Het liefst gemakkelijk in gebruik en liefst veel geautomatiseerde functies. Bij voorkeur ook een cloudoplossing zodanig dat ik geen manuele synchronisatie hoefde te regelen.

In de korte zoektocht die ik toen had gestart kwam ik al snel uit bij Koalaboox.be. Een project die toen nog in de kinderschoenen stond, zo bleek. Ik heb er slechts kort gebruik van gemaakt omdat dit (toen in ieder geval) beperkt was in de mogelijkheden en kostte al snel behoorlijk wat geld als je meer dan 10 klanten hebt. Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het goedkoopste abonnement net geen 20 euro per maand en zelfs dan ben je nog steeds gelimiteerd tot 25 klanten…

Ik ging dus opnieuw op zoek en vroeg ook eens rond bij andere ondernemers wat zij in gebruik hadden. In eerste instantie kreeg ik enkele internationale spelers als tips, zoals Harvest, 17Hats, Freshbooks, … Ik bekeek er een aantal maar geen enkel kon mij bekoren. Toen ik zelf nog eens verder ging zoeken botste ik op Factuursturen.be. Wat een verademing was dat zeg!

Wat een verademing

Niet alleen de dure maandelijkse vaste kost was voor mij een reden om een andere oplossing te zoeken, ook de beperkte mogelijkheden en automatisering die toen beschikbaar waren in Koalaboox deden voor mij te kort. Zeker om die grote kost te verantwoorden.

Toen ik mij enkele jaren terug registreerde in Factuursturen.be werd het al snel duidelijk dat deze tool niet meer in zijn kinderschoenen stond. Een pak meer mogelijkheden, minder restricties en dit alles voor een pak minder geld. Op dit laatste komt ik terug op het einde van dit bericht.

Om je te overtuigen van dit platform geef ik je graag een opsomming van de meest handige functies ik frequent gebruik…

Snel de juiste informatie

Het volledige platform is snel en intuïtief waarbij je heel snel de juiste informatie kan opvragen. Snel filteren op een klant, een periode, openstaande facturen, you name it. Je kunt ook zelf op basis van criteria je eigen filtering opstellen en opslaan.

Sjablonen

Je wilt natuurlijk zelf kunnen bepalen hoe je factuur er uit komt te zien, waar je logo staat, welke kleuren je gebruikt, hoe de opbouw van de factuur zelf is, … Er zijn een behoorlijk aantal sjablonen beschikbaar:

Factuursjablonen

Offertegoedkeuring

Je kunt, naast het versturen van facturen natuurlijk ook je offertes uitsturen in dezelfde huisstijl als je facturen. Als je instelt dat er ook een handtekening veld onder de offerte komt kan je klant heel snel de offerte (PDF) ondertekenen en terugsturen.

Automatische scan van inkomende facturen

Je inkomende facturen bijhouden is een behoorlijke klus, zeker als je van elke factuur of bonnetje ook nog eens manueel alle informatie moet intikken. Bij Factuursturen.be zit er een automatische scanmodule in die de meeste gegevens al uit het bestand haalt. Handig en tijdsbesparen!

Online betalingen

Wil je je klant de mogelijkheid bieden om jouw facturen direct online te betalen? Check. Factuursturen.be heeft integraties met Mollie en Sisow.

Periodieke facturen

Heb je recurring revenue? Facturen die je m.a.w. met regelmaat de deur uit doet? Maak dan een periodieke factuur die al dan niet automatisch verstuurd wordt (zelf te kiezen)

Bankuitreksels importeren

Manueel je uitreksels uitpluizen en je facturen als betaald markeren is verleden tijd, importeer je bankuitrekels en als er een match gemaakt kan worden tussen een factuur en een overschrijving dan is je factuur direct gemarkeerd als betaald.

Toggl.com integratie

Voor verschillende klanten werk ik onder regie, per uur dus. Om die tijdregistratie te doen werk ik al jaren met Toggl.com en ook hier heeft Factuursturen een handige een integratie voor ingebouwd.

Geef je boekhouder rechtstreeks toegang

Een boekhouder kost geld! Hoe gemakkelijker je zijn/haar werk maakt, hoe beter. In Factuursturen.be kun je heel simpel op basis van een e-mailadres iemand toevoegen aan je account en bepaal zelf waar die persoon toegang tot heeft.

Gebruikersbeheer in Factuursturen.be.

Automatische betaalherinneringen

Iedere ondernemer kent het probleem van laat betalers. Dit hou je niet continu in het oog en manueel een reminder sturen doe je al helemaal niet. Factuursturen.be maakt het gemakkelijk en laat je configureren wanneer je herinneringen uitstuurt (en welke tekst daar in komt te staan uiteraard).

Mobiele site

Al eens een factuur verstuurd van op je smartphone? Nee? Klinkt geweldig toch? De mobiele site van Factuursturen.be doet het.

Rapportages

Het spreekt voor zich dat je statistieken wilt kunnen genereren. Je kunt hier snel vergelijkingen doen met vorige jaren, resultatenrekeningen opstellen, klantinformatie bekijken, BTW aangifte bekijken, klantenlisting opstellen, …

En nog veel meer

  • Realtime backups van je account
  • BTW nummer controle
  • Wil je klant je factuur per post? Check. Factuursturen.be regelt dit alles, wel voor een extra kleine kost
  • Voorraadbeheer
  • Stuur via je eigen e-mailadres, of via document at factuursturen dot be
  • Bijlagen toevoegen in een factuur is kinderspel
  • Pushnotificaties (als je dit wenst natuurlijk)
  • 2-factor authentication
  • Snelle exports
  • Automatisch een backup maken van elke verzonden factuur in

Top support

Een uitstekend product lanceren is één iets, je klanten helpen en ook luisteren naar de feedback is iets totaal anders! Ik heb al vaak feedback ingestuurd waarin ik vroeg voor kleine extra functies of verbeteringen en keer op keer reageren ze positief. Dank aan Tom en Christian!

Prijs!

Het grootste voordeel ten opzichte van alle andere alternatieven is de prijs. Je hebt geen vaste kosten! Je betaalt per factuur, zowel inkomend als uitgaand, 50 cent. En dat met een limiet van 15 euro per maand. Je betaalt dus nooit meer dan 15 euro per maand! Super voordelig als jij maar sporadisch facturen moet versturen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik sterke voorstander van dit platform omdat het mij echt helpt in het supersnel beheren van dit aspect van mijn onderneming. Het is zeker één van de betere voor freelancers en ZZP’ers die digitaal willen factureren. Je kunt trouwens gratis proberen. Een gratis account is gelimiteerd tot het versturen van 3 facturen per maand. Probeer het zeker uit.

Ik ben er zeker van dat FactuurSturen.be ook voor jou tijdsbesparend kan zijn! Geef het een kans, gebruik de demo of test een gratis account! Als je vragen hebt beantwoord ik die graag in de reacties hieronder…

In

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *