De bruisende community achter WordPress

Even maak ik tijd om te schrijven over de community waar ik maar al te graag deel van uit maak. Dé WordPress Community. De header afbeelding toont een foto van mijn ervaring in Parijs, daar was ik aanwezig op de grootste WordCamp ooit. Je leest er hier meer over.

Niet alleen zijn er zogenaamde WordCamps, er zijn ook Meetups, het kleinere broertje. Meetups zijn er van gelijk welk onderwerp, maar zo zijn er al honderden WordPress edities.

Wat is een meetup?

Een Meetup is een bijeenkomst van gelijkgestemden, die dat doen omdat ze samen dezelfde doelen hebben. Voor Meetups in jouw interessegebied kun je je aanmelden op www.meetup.com. Hier ontstaan groepen met mensen die interesses delen en samen iets willen bereiken.

Bovenstaande alinea legt het mooi uit, mensen die samen komen om over WordPress en alles die daar bij komt kijken te praten. Dit hoeft geen vaste locatie te hebben maar vaak is het wel zo. Ik organiseerde onlangs mijn eerste Meetup in Ieper. Ik schreef er een klein stukje over op de website hier.

Binnenkort hoop ik een 2de editie te mogen aankondigen en liefst van al zou ik er een regelmaat in krijgen. Hopelijk lukt dat snel.

In België zijn er ondertussen een achttal meetups waaronder Gent, Antwerpen, Brussel, Hasselt, Luik, Bergen, Aalst & Ieper. Er komen er zeker nog meer bij!

Meer info vind je trouwens hier.

Wat is een WordCamp?

Bekijk een WordCamp als de een veel grotere, meerdaagse meetup. Vergelijk een meetup met een vergadering en een WordCamp als een conferentie die over meerdere dagen loopt. Het aantal deelnemers ligt ook hoger, er zijn meer sprekers, grotere zalen, catering enz.

Sponsor booth WCEU WordCamp Europe Parijs 2017
Hoofdzaal van WordCamp Europe in Parijs 2017! Dit is de sponsor ruimte.

Waarom deelnemen?

Je denkt wellicht, wat moet ik daar gaan doen? Veel! Er valt veel te beleven;

  • Je legt nieuwe contacten met mensen met dezelfde interesses, hobby’s, jobs, …
  • Je luistert naar interessante talks over een bepaald topic,
  • Je netwerkt,
  • Je ontdekt nieuwe plekken in een stad, je kunt er altijd een reisje aan koppelen.
  • Je maakt vrienden,

Doen!

Als je WordPress écht leuk vind om mee te werken, kun je in je vrije tijd misschien een handje helpen en zelf deel uitmaken van de community. Er is werk genoeg in genoeg verdeeld onder verschillende teams.

Heb je hierin interesse? Hier zijn enkele handige links voor je:

Communicatie verloopt via Slack waar alles in kanalen is onderverdeeld. Het is er vrij in en uitlopen voor iedereen die wilt meelezen, mee helpen en meer. Zeker een aanrader als je wilt zien hoe alles verloopt, je hoeft niet deel te nemen aan de gesprekken. Alleen lezen is toegestaan…

Binnenkort

Op de agenda heb ik twee WordCamps en een Meetup vastgezet. Begin september ga ik naar de eerste WordCamp in Nijmegen, de week daarna is het de 2de meetup in Aalst.

In november ga ik voor de tweede keer naar Utrecht, daar is opnieuw een WordCamp. Dit keer niet als WordCamp Netherlands maar als WordCamp Utrecht.

Wrap up

Je hoeft geen techneut te zijn om deel te nemen, in tegendeel, je leert nieuwe inzichten en tools kennen, leert mensen kennen en dit alles voor WordPress te verbeteren.

Heb je nog vragen dan kan je hier altijd een reactie nalaten, ik reageer daar zeker op.

1 Comment

Geef een antwoord