Geen “social” media meer voor mij.

Ik heb zonet mijn “social” accounts verwijderd waar ik kon of waar nodig eerst gedeactiveerd:

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Tumblr
 • Mastodon.social

De voornaamste reden? Ik verlies energie, zat hier en daar mee te volgen in nutteloze discussies. Ik zag dingen die ik liever niet wilde zien, … Genoeg is genoeg.

Nu hoop ik op meer focus en met name op goede dingen. Als “vervanger” van de accounts blijf ik frequente RSS gebruiker en ben ik ingeschreven op interessante nieuwsbrieven. Ik heb dus het gevoel dat ik niet veel ga missen.

Jeroen

In

2 reacties

 1. Welke RSS client gebruik je? En wat zijn je meest gelezen bronnen? Ik ben (als persoon) van Facebook weg in 2016. Ook op geen enkel kanaal meer actief aanwezig nu. Zakelijk wel.

  1. Jeroen avatar
   Jeroen

   Hey Pieter!
   Ik gebruik vnl. NetNewsWire op mijn MacBook – vroeger nog Inoreader.com en Feedly gebruikt, maar NetNewsWire is opensource en kan je makkelijk je feeds ex-importeren en overal meedragen met je, zonder dat je ergens een account nodig hebt …

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *