Recap WordCamp Noord Nederland

De Lawei te Drachten

Vorige week, op vrijdag en zaterdag vond WordCamp Noord Nederland voor het eerst plaats. De eerste editie was gepland in De Lawei, Drachten. Een toplocatie als je het mij vraagt.

Dit is een persoonlijke blik op mijn leuke ervaringen in het hoge noorden.

Dag 1, donderdag 8 februari.

Ik vertrok héél vroeg op donderdag, rond 5 uur zat ik al in de auto richting Friesland. Prima tijdstip, want Antwerpen werd nog wakker toen ik er voorbij moest. Op mijn planning stond Leeuwarden dat een half uurtje van Drachten is verwijderd. Omstreeks 10u30 was ik eindelijk geparkeerd.

Foto Fries Museum te Drachten
Fries Museum, Leeuwarden.

Op aanraden van enkele vrienden uit het noorden ging ik binnen in het Fries Museum. Dat loonde de moeite, want ik leerde er niet enkel veel van Friesland zelf, er was ook een tentoonstelling over Mata Hari, een vrouw met een rijk verleden.

Daarna was het tijd de stad te verkennen …

Net zoals in Utrecht en Nijmegen heeft ook Leeuwarden een leuke binnenstad, rustig en gezellig. Zo heb ik ze graag. De stad is verdiend Culturele Hoofdstad van 2018.

Om 16u30 had ik afgesproken met Richard om een lezing bij te wonen over Salesfunnels en segmentatie om zo je conversie te verhogen. Het was leuk om een lokale bijeenkomst mee te maken, hun eerste dan wel nog, op 400 kilometer van je eigen voordeur.

Dag 2, Contributor Day.

Contributor Day Drachten

Om 8 uur stipt stond ik klaar aan de Lawei om aan de voorbereidingen van de Contributor Day mee te helpen. Een kleine 50 tal mensen die samen WordPress beter maken. Documentatie schrijven, mensen helpen op supportforums of helpen vertalen, … Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Ik raad iedereen aan die met WordPress aan de slag gaat, ook zijn steentje bij te dragen en zich onder te dompelen in de WordPress Community! Je leest er hier, hier en hier meer over.

Ik mocht voor het eerst het Translation Team aansturen en op weg helpen verschillende projecten te vertalen en kennis laten maken hoe het allemaal in elkaar zit. Er waren enkele nieuwelingen en die zijn goed gestart!

De dag hebben we afgesloten met een korte borrel en daarna spraken we af in Phoenix, een all-you-can-eat restaurant waar we 3 tafels innamen. Sprekers, sponsors, volunteers en organisatoren samen aan tafel. Gezellig.

Dag 2, Conference Day.

registratie-desk-wordcamp.JPG

Als vrijwilliger op het evenement was ik ingeschakeld voor enkele taken. Eerste werk was, samen met Benoit, iedereen de weg wijzen, inschrijven (Camptix) en een badge overhandigen zodanig dat iedereen herkenbaar is.

Na deze ochtendshift stond ik gepland om in track 2 te helpen met het opnemen van de talks. Daarnaast moest ik de vragenstellers voorzien van een micro zodanig dat ook de vraag duidelijk is voor diegenen die het filmpje op WordPress TV herbekijken. Leuke opdracht!

track-2-video-man.jpg
Wendie Huis in ’t Veld met haar talk ‘Hoe werkt een WordPress website; voor dummies’

Ook na de lunch keerde ik gezellig terug naar Track 2. Daar kwam Felix Arntz (@felixartnz) zijn 2de talk van de dag geven: ‘Contributing to WordPress Core’ . Daarna ging Brecht Ryckaert (@brechtryckaert) aan de slag met ‘Debugging WordPress‘.

Brecht Ryckaert Debugging WordPress
Brecht Ryckaert: ‘Debugging WordPress’

Na de laatste talks was het tijd voor een borrel. Iedereen nog eens spreken en promo doen voor WordCamp Antwerpen. We besloten na de borrel met een beperkte groep opnieuw naar dezelfde plek te gaan eten als de dag ervoor, zie onderstaande foto:

phoenix-wok-wordcamp-eten.jpg

Het voordeel aan een stad met een beperkt aantal hotels, je komt anderen ook terug tegen in het hotel. Zo besloten we met 3 nog een uurtje te bowlen in ons gemeenschappelijk hotel. Een prima afsluiter van een geslaagde uitstap in het noorden van Nederland.

Ik kom zeker terug!

In

2 reacties

  1. bunkerboy avatar
    bunkerboy

    Nice Recap J! Op naar WordCamp Antwerp! See ya there!

    1. Zeker Kristof! Tot dan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *